Jacco van Beek wint solistenprijs Gouden Spikerfestival 21-05-2016

Geplaatst op 23 mei 2016

Jacco van Beek wint solistenprijs Gouden Spikerfestival

Ureterp – Zaterdag 21 mei won Jacco van Beek de eerste solistenprijs in de vierde divisie van het Gouden Spikerfestival te Ureterp. Hij bracht het indrukwekkende nummer Flowerdale ten gehore, een solowerk voor es-cornet.

Een solowerk was een verplicht onderdeel van dit festival, waar de Bazuin Wetering e.o. uitkwam in de vierde divisie. Het verplichte werk voor ieder orkest in de vierde divisie was Edge of Field and Meadows van Rob Goorhuis. Dit onderdeel werd door de tweekoppige jury niet beoordeeld met een podiumplaats. Wel heeft het orkest een opbouwend juryrapport overhandigd gekregen, met feedback waar de komende tijd aan gewerkt kan worden.

Gouden Spikerfestival
Het Gouden Spikerfestival is een festival georganiseerd door Stichting Culturele Activiteiten Opsterland (SCAO). Brassbands en fanfares die uitkomen in de 5e, 4e en 3e divisie kunnen meedoen. Tijdens dit festival worden geen punten bekend gemaakt, alleen de winnaars van de trofeeën.

Komende concerten
De Bazuin is de komende tijd weer vaak te beluisteren. Zo staat woensdag 13 juli staat de jaarlijkse boottocht door de Wetering en Muggenbeet op het programma en 12 november wordt er een dinerconcert georganiseerd.

Foto’s Gouden Spiker Festival ga naar multimedia/foto’s

 

Gerelateerde Artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *