Dirigent

Onze Dirigent

Toen Gerhart Drijvers als veertienjarige een prijs in de wacht sleepte  tijdens een hoornconcours in Trenton (Amerika), besloot hij van muziek zijn beroep te gaan maken. Dat is  gelukt. Eenmaal professioneel hoornist lonkte een nieuwe passie: dirigeren.Via alle studies die op dat gebied te volgen zijn, slaagde  Gerhart in 2009 voor zijn Master Orkestdirectie met Das  Philharmonisches Orchester (Hagen,Duitsland). Sindsdien bouwde  hij een reputatie op van zeer veelzijdig dirigent die zich in alle mogelijke disciplines en op alle niveaus als een vis in het water voelt.​​ Hij vraagt veel van zijn orkesten, of hij ze nu op vaste of op projectbasis leidt. Maar meer nog vraagt hij van zichzelf, in een  grondige voorbereiding om de muziek en componist recht te doen.

Sinds 2012 brengt hij deze immer professionele aanpak, gekoppeld  aan veel aandacht voor slagtechniek, muziektheorie en  instrumentatie, als docent over op zijn leerlingen aan BourdonDeze muziekacademie biedt een directieopleiding op hbo-niveau voor serieuze studenten die doordeweeks geen opleiding kunnen volgen. Zijn eerste afgestudeerden worden inmiddels alom aangenomen.

Veel plezier beleeft Gerhart aan het ontwikkelen van  muziektheatervoorstellingen. Dat kunnen bestaande voorstellingen  zijn, zoals de voorstelling ‘Steengoed’ (Jetse Bremer) voor acteurs, koor en orkest en ‘Little Red Riding Hood’ (Paul Patterson), maar  ook volledig nieuwe, in samenwerking met professionele acteurs. Gerhart is ondermeer artistiek leider van ‘Sinterklaas: het ware  verhaal’ en enkele voorstellingen met een levende Jan Klaassen en  Katrijn in een enorme poppenkast, live begeleid door een theaterorkest.

Naast dirigent, docent en hoornist is Gerhart actief als arrangeur.  Voor verschillende uitgeverijen schrijft hij voor harmonie- en  fanfareorkesten, symfonieorkesten en ensembles in uiteenlopende  samenstellingen. Zijn gepubliceerde werk wordt uitgegeven door Molenaar, Baton Music en Bronsheim. De CD Much Ado About  Music van koperensemble Imperial Brass en sopraan Johanni van  Oostrum, is het resultaat van bijzondere, op maat geschreven arrangementen, die uiteindelijk zelfs werden verwerkt tot de schoolvoorstelling Romeo en Julia.

Bron: over-gerhart-drijvers (gerhartdrijvers.nl)