Dirigente

Onze Dirigente

Alike kreeg op 6-jarige leeftijd trompetlessen van haar vader. Hij was in die tijd dirigent van het jeugdorkest “Ons Genoegen” in Heino. Al snel speelden Alike en haar zus (op saxofoon) mee in dat orkest.

Op de middelbare school is het voor Alike al duidelijk dat ze van muziek haar werk wil maken. Hoewel ze negen jaar vioollessen volgt, ligt het kleinkoper haar het meest. Tijdens de HAVO doet zij toelatingsexamen trompet aan het conservatorium van Zwolle. Ze studeert daar in 1995 af en begint haar werkzame leven als trompetdocent en freelance trompettist.

In 2001 behaalt zij haar directiediploma op de directieopleiding bij Gerrit Fokkema aan Bourdon Hogeschool voor de kunsten. Sindsdien dirigeert Alike bij diverse muziekverenigingen in Drenthe, Overijssel, Flevoland en Gelderland.

Verder geeft Alike Jonkman kleinkoper-lessen bij diverse verenigingen en houdt ze contact met haar publiek als fervent schnabbelaar. Al jaren speelt ze trompet bij het professioneel begeleidingsorkest Ensemble Conservatoire.

Alike volgt Arjan Dunnink op als dirigent bij ons orkest.

 

Bron: Deventer Symfonisch Orkest