opleiding5


Opleiding de Bazuin


De meerwaarde van een muziekvereniging ligt in het samenspel van verschillende instrumenten. Ook in onze opleidingen is dit doorgevoerd. Vanaf het begint leert de leerling naar anderen te luisteren
en samen te spelen met andere leerlingen. Zodra de leerling zijn A diploma behaald heeft, neemt hij/zij plaats in de fanfare of slagwerkgroep.

 opleiding1


Algemene informatie


Onze vereniging biedt uitstekende opleidingsmogelijkheden. Onze docenten hebben een professionele opleiding zodat de kwaliteit gewaarborgd is op alle niveaus.

Voor fanfare- en slagwerklessen geldt een minimale leeftijd van 8 jaar, of de leerling zit in groep 5 van de basisschool. Ook volwassenen zijn welkom om een instrument te leren spelen. Uiteraard zal de inhoud van de lessen daarop afgestemd worden. Het lesseizoen loopt gelijk met een schooljaar. Lidmaatschap wordt elk schooljaar automatisch verlengd, tenzij het bestuur een schriftelijke opzegging ontvangen heeft voor het einde van het lesseizoen. Er wordt lesgegeven op alle blaasinstrumenten die in een fanfare voorkomen. Dat betekent dat er les gevolgd kan worden op bugel, trompet, hoorn, schuiftrombone, saxofoon, euphonium of bas. De leerling krijgt het instrument in bruikleen, zodat ook thuis geoefend kan worden.

Als de leerling kiest voor een slaginstrument, speelt de leerling op een snare drum en maakt hij daarnaast kennis met allerlei andere slaginstrumenten die in de slagwerkgroep gebruikt worden, zoals bijvoorbeeld bongo's of claves.

De muzieklessen bestaan uit gecombineerde theorie- en praktijklessen. Tijdens de lessen leert de leerling het instrument bespelen en wordt de leerling voorbereid op het behalen van een diploma. De leerling kan in de regel in gemiddeld 2 jaar een diploma  behalen. Na het behalen van het A-diploma, gaat de leerling in de fanfare of de slagwerkgroep spelen. Het advies is wel om dan in elk geval nog door te gaan met les tot aan het behalen van het B-diploma, waarna het ook nog mogelijk is verder te gaan voor het C- en D-diploma. Individuele lessen duren 20 minuten. Als meerdere leerlingen tegelijk starten wordt soms in 2- of 3-tallen lesgegeven.
De lessen duren dan 30 minuten en de docent is Arjan Dunning.

opleiding2

 


Lid worden van de Bazuin

Wilt u lid worden van onze muziekvereniging?

Dat kan!

Vul dan snel het aanmeldingsformulier in!

 Aanmeldingsformulier

laat uw reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

site navigatie

Welkom Welkom

Nieuws Nieuws

Lid worden Lid worden

Welkom Agenda

Contact Contactgegevens

Boeking Boekingen

formulieren Formulieren

In contact komen met de Bazuin?

  • Boekingen
  • Contact
  • Donateur
  • Lid worden
  • Sponsoring

 

Alle formulieren de Bazuin

Repetitie lessen

Woensdag 20:00 uur - 22:00 uur

Vinden plaats in:

Streekcentrum de Wielewaal

Scheerwolderweg 28

8371 WJ Scheerwolde

Toon route