Historie van de Bazuin

De Bazuin werd op 5 oktober 1920 opgericht op initiatief van de Gereformeerde Jongelingsvereniging.

Het orkest begon met dertien muzikanten, die wekelijks een gulden (!) contributie betaalden en ieder vijftien gulden inlegden voor aanschaf van instrumenten.

Het eerste openbare optreden van 'de Bazuin' was op 09 juni 1920 tijdens de opening van het Burgemeester Stroink-gemaal aan de dijk van Blokzijl naar Vollenhove door H.M. Koningin Wilhelmina.

In de oorlog, en dan met name de laatste jaren, werden de repetities op een laag pitje gezet. Na de bevrijding werd in de zomer van 1945 een rondvaart gemaakt op de stoomsleepboor van Dhr. Kruithof.

Rond 1953 ging 'de Bazuin'o.l.v. de toenmalige dirigent Dhr. Groenendaal naar een concours ins Hasselt waar men een 1e prijs behaalde.

 

geschiedenisbazuin* Wie weet de namen van deze foto. Graag mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of schrijf ze op in onderstaand reactieformulier

 

In 1973 schakelde het korps over van hoge naar lage stemming, hetgeen betekende dat de goede en in redelijke staat verkerende instrumenten werden omgebouwd en nieuwe instrumenten werden aangeschaft.

fotobazuinblauwe pakken* Wie weet de namen van deze foto. Graag mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of schrijf ze op in onderstaand reactieformulier

 

In 1995 vierde 'de Bazuin'haar 75 jarig jubileum met op dat moment 53 leden.

bazuinwetering* Wie weet de namen van deze foto. Graag mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of schrijf ze op in onderstaand reactieformulier

In 2015 hoopt de bazuin haar 95 jarig jubileum te vieren en dit wordt gecombineerd met een groot optreden volgens het concept "KLASSIEK ONTMOET POP".

laat uw reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

site navigatie

Welkom Welkom

Nieuws Nieuws

Lid worden Lid worden

Welkom Agenda

Contact Contactgegevens

Boeking Boekingen

formulieren Formulieren

In contact komen met de Bazuin?

  • Boekingen
  • Contact
  • Donateur
  • Lid worden
  • Sponsoring

 

Alle formulieren de Bazuin

Repetitie lessen

Woensdag 20:00 uur - 22:00 uur

Vinden plaats in:

Streekcentrum de Wielewaal

Scheerwolderweg 28

8371 WJ Scheerwolde

Toon route