arjandunningArjan Dunning is net als vele andere musici al op jonge leeftijd begonnen met het maken van muziek. Naast het musiceren bij de plaatselijke muziekvereniging, speelde hij op de middelbare school bij een bigband en een jeugdsymfonieorkest. Met deze orkesten en andere orkestprojecten heeft Arjan onder andere tournees meegemaakt in binnen- en buitenland.
Ten tijde van de zesde klas van het VWO begon hij aan de vooropleiding aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle om daar later de studie Opleiding Docent Muziek (ODM) te volgen. Leo Torn was zijn docent voor het bijvak Trompet Klassiek. Arjan is afgestudeerd aan ODM door middel van het opzetten van het fanfareorkestproject 'Nice to Meet Music' en het schrijven van een scriptie over 'Groepsdynamiek en muziek'.

De fascinatie voor (blaas)muziek en groepen gaat echter verder. Arjan zocht daarom de diepgang op, door Directie HaFaBra aan het ArtEZ Conservatorium bij docent Alex Schillings te gaan studeren. Hiervoor is hij in juni 2014 afgestudeerd. Naast het afstudeerconcert bestond voor Arjan het afstuderen onder andere uit het schrijven van een scriptie over de beleving van amateurmuzikanten tijdens concoursen. Hiervoor heeft landelijk onderzoek plaatsgevonden, waar meer dan 800 muzikanten aan hebben meegedaan. Met recht mag worden gesteld dat 'concoursen' een 'hot' onderwerp is binnen de blaasmuziek.

Arjan is werkzaam als dirigent bij de fanfareorkesten 'De Bazuin' Wetering e.o. en 'T.O.P' Onna en bij het harmonieorkest 'Harmonie Nunspeet'.

Arjan is daarnaast oprichter en eigenaar van TacT Muziek. TacT Muziek levert muzikale diensten zoals muziekonderwijs en maakt muzikale kennis en ervaring beschikbaar voor gemeentes, scholen, muziekverenigingen en andere organisaties.

 

Website's Arjan Dunning

www.arjandunning.nl www.tactmuziek.nl
 
websitearjandunning            website tactmuziek

 

Bron: http://www.arjandunning.nl

laat uw reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

site navigatie

Welkom Welkom

Nieuws Nieuws

Lid worden Lid worden

Welkom Agenda

Contact Contactgegevens

Boeking Boekingen

formulieren Formulieren

In contact komen met de Bazuin?

  • Boekingen
  • Contact
  • Donateur
  • Lid worden
  • Sponsoring

 

Alle formulieren de Bazuin

Repetitie lessen

Woensdag 20:00 uur - 22:00 uur

Vinden plaats in:

Streekcentrum de Wielewaal

Scheerwolderweg 28

8371 WJ Scheerwolde

Toon route