Image00014De Christelijke muziekvereniging de Bazuin uit Wetering geeft zaterdagavond 19 november a.s. om 20.00 uur een najaarsconcert in de Wielewaal in Scheerwolde in samenwerking met de muziekvereniging T.O.P Onna en de Rohrländer musikanten (de Rietsnieders) uit Steenwijkerwold.

Het najaarsconcert bestaat uit een gevarieerd muziekprogramma dat is opgebouwd uit drie delen. Het eerste deel van de avond wordt ingevuld door de Christelijke muziekvereniging de Bazuin, onder leiding van Arjan Dunning, die u meeneemt naar de 16e, 17e en 18e eeuw   met de compositie "Grounds", aansluitend “Bean & Bond” en de Spaanse pasodoble Gallito "het Haantje”.

Aansluitend treedt de Fanfare T.O.P (tot ons plezier) uit Onna voor u op, onder leiding van Chris te Hennepe, met o.a. de muziekstukken “Hine e hine: Iedere cultuur heeft zo zijn eigen melodieën om kinderen te troosten of in slaap te zussen, Cloud9 en als laatst de spieren even los maken met Rhythm forever.

TOP

Na de pauze treedt de Rohrländer musikanten (De Rietsnieders) op, opgericht in 1964.

In de toenmalige gemeente Steenwijkerwold waren toen drie muziekverenigingen die geen uniform droegen. Een winkeliersvereniging uit Steenwijkerwold kwam met een plan om geld in te zamelen en deze drie muziekverenigingen in uniform te steken.

Voor dit doel werden verschillende acties en feestavonden gehouden.

Om deze feestavonden op te luisteren werd een gelegenheidskapel opgericht.

Toen de actie was geslaagd, kon de kapel weer worden ontbonden.

De toenmalige leden hadden echter de smaak zo te pakken dat besloten werd om door te gaan. Als naam voor de kapel werd gekozen voor de BATO kapel.

BA werd afgeleid van Bazuin en TO van Top, de namen van de twee muziekverenigingen waaruit de kapel bestond. Een aantal jaren later werd besloten deze naam te wijzigen in "de Rietsnieders" een naam die beter bij de streek paste.

In 1980 werd naast de boerenkapel, de Beierse kapel Die Rohrländer Musikanten opgericht, dezelfde groep, alleen nu gekleed in Oostenrijkse / Beierse kledij.

Dit vanwege de liefde voor de Beierse muziek met als groot voorbeeld Ernst Mosch. De kapel heeft besloten om te stoppen wat is mooier om afscheid te nemen tijdens het najaarsconcert van de Bazuin en TOP Onna.

IMG 4075

Als u dit geweldige najaarsconcert met een zeer gevarieerd programma niet wilt missen kom dan zaterdagavond 19 november a.s. naar de Wielewaal in Scheerwolde, aanvang 20.00 uur.

Als laatste willen wij u nog attenderen op de volgende optredens:

SAVE THE DATE

Op 10 juni 2017 wordt voor de eerste keer een “Dinner concert” georganiseerd door de Christelijke muziekvereniging ‘de Bazuin’. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart en het belooft een avond te worden met veel verrassingen op muzikaal en culinair gebied.

laat uw reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

site navigatie

Welkom Welkom

Nieuws Nieuws

Lid worden Lid worden

Welkom Agenda

Contact Contactgegevens

Boeking Boekingen

formulieren Formulieren

In contact komen met de Bazuin?

  • Boekingen
  • Contact
  • Donateur
  • Lid worden
  • Sponsoring

 

Alle formulieren de Bazuin

Repetitie lessen

Woensdag 20:00 uur - 22:00 uur

Vinden plaats in:

Streekcentrum de Wielewaal

Scheerwolderweg 28

8371 WJ Scheerwolde

Toon route